Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dudek_t
    L&K
    • 2008
    • 1421

Marlej, kup iPhonea 6 lub 6S i gwarantuje że będziesz zadowolony

Komentarz

• krissos
      Elegance
      • 2011
      • 840
      • Honda
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

marlej108, ruwado, To w tym wypadku TM wypada dobrze bo walczy i daję bonusy stałym klientom (pewnie nie każdemu, ale trzeba negocjować i się da)
      "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
      ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Sebastian_M26
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1823
        • Superb II (3T4)

Śmieszne są te oferty z kredytem za telefon. Ja mam 2 numery za 48zl bez jakiegokolwiek limitu i 20Gb. Oczywiście w sieci Orange, z miesięcznym zobowiązaniem.
        Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Nie opowiadaj ze w Orange, bo Orange takiej oferty nie ma i miec nie bedzie.

Ty masz u ich wirtualnego konkurenta Nju Mobile oczywiscie na nadajniku Orange, a dokladnie Networks czyli T-Mobile + Orange.
          Numer podstawowy za 39zl + drugi numer za 9zl korzystajacy z pakietu podstawowego. Zobowiazanie faktycznie na miesiac.

Taki sam twor jak Heyah w Tmobile czy Plush w Plusie

Ale to jest oferta ktora pojawila sie max pol roku temu, wczesniej tego nie bylo, tak samo wczesniej pakiet danych nie kumulowal sie za staz i rok temu na wiosne ich oferta przestala byc konkurencyjna wzgledem podpisania cyrografu na 2 lata. Latem ktos poszedl po rozum do glowy, przerobil ofete i teraz ma to rece i nogi.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Sebastian_M26
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1823
            • Superb II (3T4)

Przecież napisałem, że w sieci Orange.

Ja wolę wydawać pieniądze na hobby niż na abonamenty, no ale każdy ma inny pomysł na życie.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Sebastian_M26, W sieci Orange, a w zasiegu Orange to spora roznica

Ja rok temu liczylem i wychodzilo, ze abo nie takie zle, zwlaszcza gdy chce sie zmienic telefon. To co daje operator trzeba szybko sprzedac i mozna kupic dowolna inna sluchawke.

Tak mialem nju przez 2-3lata, ale kiedy cena abo zrownala sie z tym co oferowali olalem ich oferte, ale pewnie dzieciom za jakis wezme to o czym piszesz, bo zaden pre-paid nie wyjdzie taniej niz te 48zl za dwie karty.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Sebastian_M26
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 1823
                • Superb II (3T4)

A znajdę taniej w abonamencie dla dorosłych z zobowiązaniem, niż 48zł za 2 telefony i 20GB LTE i bez limitów?

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

W tej chwili nie...

Wtedy oplacalo sie o tyle, ze roznica wyszla mi slownie 5pln na miesiac na niekorzysc abo 24miechy.

BTW. Ten drugi numer to ma byc numer ktory oni nadaja, czy moge sobie przeniesc z innej sieci najpierw jeden, a potem drugi do tego konta ?? Rok temu takiej oferty nie bylo.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Sebastian_M26
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 1823
                    • Superb II (3T4)

Chyba wszystko jedno, ja przenosiłem 2.
                    Czasy się zmieniają, kiedyś byłem to tu to tam, nie wiadomo gdzie będę za rok, może ktoś da 30 zł za 3 numery i 100GB.

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Dokladnie, ja przecwiczylem wszystkie sieci na przestrzenii kilku ostatnich lat.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• BADYL
                        RS
                        • 2011
                        • 2396
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

człowiek uczy się całe życie...do tej pory wyborem tel. kierowałem się przede wszystkim wysokością opłaty abonamentowej, ceną tel. oraz parametrami tel. Dziś się dowiedziałem, że pod uwagę muszę wziąć również taki element jak brandowanie. Jako, że nie ch...a nic mi te określenie nie mówiło to poczytałem sobie w necie i dowiedziałem się, że niebrandowany tel. (czyli bez nakładki danego operatora) będzie śmigał szybciej, płynniej i przyjemniej :wink:

Dziś miałem w moich rękach nowość tj. Motorola Moto X Play. Przyznam się szczerze, ze w ogóle nie brałem tej marki pod uwagę, ale telefon mimo tego, że duży 5,5 to całkiem fajnie leżał w dłoni. Kolory bardzo fajne do gry dołączył następny gracz
                        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• micrusec
                          Rider
                          • 2013
                          • 559

BADYL, tylko że jak nawet kupisz telefon na wolnym rynku w polskim sklepie stacjonarnym (nie wspominając o internetowym) bez brandu to możesz nieświadomie nabyć sprzęt przeznaczony na inny rynek. Ja tak kupiłem LG G3 w Krakowie, mam gwarancję, telefon jest oryginalny, papiery są OK ale telefon jest przeznaczony na rynek szwedzki przez co jakby obecna aktualizacja Androida 6.0 dla polskich klientów mnie nie dotyczy. Przynajmniej na razie, po jakimś czasie wszyscy dostaną w/w system.

Komentarz

• Sebastian_M26
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 1823
                            • Superb II (3T4)

Z oficjalnego kanału dystrybucji takiego problemu nie ma, chyba że ktoś woli na fakture vat marza na straganie w centrum handlowym.

Komentarz

• czto
                              Rider
                              • 2010
                              • 546
                              • Octavia III (5E3)
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez ruwado
                              marlej108, orange podobnie podchodzi do sprawy. Nawet o przedłużenie umowy trzeba się samemu upomnieć, bo nikt nie zadzwoni.
                              Miałem podobnie, ale jest to efekt ponoć zmiany jakiś przepisów. Musisz zgłosić do BOK, że wyrażasz zgodę na uzyskanie nowej oferty gdy kończy ci się obecna umowa.

Ja tam sobie chwalę pomarańczowych. Pomimo wzlotów i upadków, zawsze utarguję przyzwoitą umowę. Np, obecnie mamy:
                              - JA - nielimitowane wszystko (rozmowy do wszystkich, sms, mms) + 400 min roaming + 25 GB dane pakietowe - wszystko za 29,90 PLN,
                              - JA - 25 GB dane pakietowe - wszystko za 9,90 PLN,
                              - MAŁŻONKA - nielimitowane wszystko (rozmowy do wszystkich, sms, mms) + 15 GB dane pakietowe + LUMIA 640LTE (za 1 PLN) - wszystko za 39,90 PLN.

Do tego dochodzą rabaty za ilość numerów i efekt końcowy - 3 numery - abonament 69,90 PLN.

Zawsze jak negocjuje, podkreślam z mocnym naciskiem staż w sieci, terminowe płacenie rachunków i takie tam pierdoły, łącznie z tekstem typu "Wie Pani, nie mam parcia na orange, mogę przenieść numer do konkurencji, gdzie dostaje świetną ofertę".
                              Oczywiście, zawsze poprzez telefoniczne BOK, żadnych stacjonarnych salonów.

[ Dodano: Czw 07 Sty, 16 22:36 ]
                              Zamieszczone przez BADYL
                              Dziś miałem w moich rękach nowość tj. Motorola Moto X Play. Przyznam się szczerze, ze w ogóle nie brałem tej marki pod uwagę, ale telefon mimo tego, że duży 5,5 to całkiem fajnie leżał w dłoni. Kolory bardzo fajne do gry dołączył następny gracz
                              Nic tylko brać. Prawie czysty system, mocna bateria i ponoć świetny aparat.
                              2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                              2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                              2009 Renault Clio MTV 1.4
                              2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                              2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14888
                                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez czto
                                Do tego dochodzą rabaty za ilość numerów i efekt końcowy - 3 numery - abonament 69,90 PLN.
                                no to ładnie - u mnie tyle wyszło za 2 numery i 2 lumie 635

A jakie masz plany taryfowe? Z tych najnowszych? Bo tam teraz wypadły rozmowy na stacjonarne w ramach abonamentu (liczą dodatkowo, a nie schodzą z abonamentu) - żeby mieć nielimitowane trzeba dopłacać 10 zł. Toi akurat ostatnia zmiana na duży minus. Wystarczy, że musisz dzwonić na jakąś infolinie z reklamacją (np. kablówka lub coś w tym stylu) i czekać kilkanaście minut i masz dodatkowy koszt. Kiedyś było to w ramach abonamentu.
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• marlej108
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 4976
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

No ja dzis pozmienialem taryfy w telefonach (wybralem pakiet Rodzinny w PLay) oraz same telefony - wzialem dla siebie i Zony Lumie 640 - i jak na 1 dzien uzytkowania - bardzo mi sie podoba. Zobaczymy co bedzie w dluzszym okresie.
                                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• dragster
                                    Elegance
                                    • 2009
                                    • 895
                                    • Honda

Zamieszczone przez marlej108
                                    wzialem dla siebie i Zony Lumie 640
                                    Po kilku miesiącach również nie mogę złego słowa powiedzieć na Lumię 640.
                                    Silnik R18A2.
                                    http://www.dadrl.org.uk
                                    http://www.lightmare.org

Komentarz

• ruwado
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 14888
                                      • Octavia IV (NX3)

A tak na WP najeżdżają. Ja też mam Lumię i jest OK. Wolę to niż poprzedni fon młodego z androidem.
                                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez ruwado
                                        A tak na WP najeżdżają. Ja też mam Lumię i jest OK. Wolę to niż poprzedni fon młodego z androidem.
                                        Po tych kilku dniach - jestem tym telefonem wrecz zachwycony :-) Na dodatek dzieki Windows jest dla mnie o wiele prostszy w obsludze (nie lubie systemu Android).
                                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Pixon
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 541
                                          • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez czto
                                          Zawsze jak negocjuje, podkreślam z mocnym naciskiem staż w sieci, terminowe płacenie rachunków i takie tam pierdoły, łącznie z tekstem typu "Wie Pani, nie mam parcia na orange, mogę przenieść numer do konkurencji, gdzie dostaje świetną ofertę".
                                          Albo miałeś do tej pory ogromne szczęście trafiając na osoby chcące i mające możliwości "wrzucić" Cię od razu do grupy utrzymaniowej Klientów, albo opowiadasz bajki.
                                          Przedłużanie umowy miałem nie raz, zwykle uzyskanie lepszych warunków było poprzedzone zaniesieniem wypowiedzenia do salonu i czekaniem około tygodnia, aż rzeczony dział oddzwoni i przedstawi w końcu warunki takie jak należy.

Oferta nju z dwoma numerami poniżej 50 zł jest super. Mnie jeszcze czeka 11 msc abonamentu, a później zobaczymy.
                                          Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Jak ktos ma kilka kart to warto teraz rozwazyc te oferty rodzinne Playa i Plusa.

Wtedy te najwyzsze pakiety z minutami oraz MB w UE wychodza w granicach 30zl/szt pry 4 kartach. Niby nju taniej, ale jak ktos w nju placi dodatkowo 50-100zl na kwartal za roaming to taka umowa moze wyjsc taniej.
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• czto
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 546
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Pixon
                                              Zamieszczone przez czto
                                              Albo miałeś do tej pory ogromne szczęście trafiając na osoby chcące i mające możliwości "wrzucić" Cię od razu do grupy utrzymaniowej Klientów, albo opowiadasz bajki.
                                              Przedłużanie umowy miałem nie raz, zwykle uzyskanie lepszych warunków było poprzedzone zaniesieniem wypowiedzenia do salonu i czekaniem około tygodnia, aż rzeczony dział oddzwoni i przedstawi w końcu warunki takie jak należy.

Oferta nju z dwoma numerami poniżej 50 zł jest super. Mnie jeszcze czeka 11 msc abonamentu, a później zobaczymy.
                                              Kolego, nie mam żadnego parcia na to aby wrzucać ci jakiekolwiek bajki. Uczciwie piszę jak to załatwiam. Czy miałem szczęście? Nie wiem, być może.
                                              2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                                              2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                                              2009 Renault Clio MTV 1.4
                                              2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                                              2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• Pixon
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 541
                                                • Fabia (NJ3)

czto no to zazdroszczę
                                                Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• no_fear
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 504
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez czto
                                                  JA - nielimitowane wszystko (rozmowy do wszystkich, sms, mms) + 400 min roaming + 25 GB dane pakietowe - wszystko za 29,90 PLN
                                                  rewelacja :shock:

ja siedzę w Virgin (nielimitowane rozmowy, sms + póki co 5 GB) za 29 zł
                                                  ale widać czas poszukać czegoś lepszego
                                                  www.SPAmobile.pl

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratorr
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Z ulicy nie dostaniesz nic ciekawego. Jedna umowe 2 letnia musisz przecierpiec, a dopiero potem mozna cos kombinowac.
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...